Site icon Малий та середній бізнес України

Невдовзі  Україна збільшить транзит зернових та продовольчої продукції Дунайським шляхом

Завдяки можливісті оптимізації процесів поставок зернових через Дунай за умови організації майданчиків для додаткових мобільних елеваторних банок й рукавів, які завозяться, аби мати в резерві потенційне обладнання для зберігання додаткових тонн продукції, Україна збільшить навні обсяги для експортування зернових.

Як повідомляє РБК-Україна сьогодні на брифінгу глава держави зазначив, що Україна має можливість збільшити транзит зерна, продовольчої продукції Дунайським шляхом.

“Ми сьогодні проговорювали з колегами як це можна ще збільшити, при чому можна збільшити в два рази. Ми будемо над цим працювати, наші відповідні міністерства”, – сказав Зеленський.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, що дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн зерна.

Проблема відсутності експорту через морські порти поступово буде вирішуватися. Необхідність вивозу зерна та олійних минулого року, вирішення проблем зі зберіганням нового урожаю – наступні кроки України.

Exit mobile version