Сьогодні майже всюди в ягідних господарствах існують невеликі приватні холодильники. Це також наслідок часткової компенсації урядом вартості будівництва холодильників.
Поки йде нарощування обсягів ягідних плантацій, таким чином вирішується питання заморожування продукції.
«Проте в майбутньому дозволити собі утримувати холодильник і обслуговувати його зможе господарство, яке матиме понад 30 га ягідників, – вважає директор плодорозсадника «Брусвяна» Ліліана Дмітрієва. – Решті господарств я б не рекомендувала будувати холодильники, це й енергозатрати».
На її думку, краще об’єднуватися, шукати партнерів і, сформувавши велику товарну партію ягід, реалізовувати її за високою ціною.
Джерело – AgroTimes
Вам також буде цікаво:
Потокові вулики з витікаючим медом - Flow Hiv
Переробка ягід - новий надприбутковий тренд в Україні!?
Український стартап SolarGaps отримав безповоротний грант від Єврокомісії на 1 млн євро
ФОП МОЖНА БУДЕ ЗАРЕЄСТРУВАТИ АВТОМАТИЧНО, БЕЗ УЧАСТІ ДЕРЖРЕЄСТРАТОРА
Колишній співробітник «Укроборонпрому» створив лабораторію, де переробляє цивільні дрони у бойові дл...
Лимони, каву та кумкват вирощує фермерка із Закарпаття
МАЛОМУ БІЗНЕСУ СПРОЩЕНО ПРОЦЕДУРУ ЗАСВІДЧЕННЯ ФОРС-МАЖОРУ ЗА ДОГОВОРАМИ ОРЕНДИ
18 січня 2019 - останній день сплати авансових внесків з єдиного податку фізичними особами - підприє...
ВАЖКО ПОВІРИТИ, АЛЕ ЦЕ ОРГАНІКА!
Виявлено 26 неоформлених працівників на Волині, які збирали ягоди