Site icon Малий та середній бізнес України

Мінекономрозвитку створило Офіс розвитку малого та середнього підприємництва (МСП)

16 жовтня Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України підписав Наказ про створення Офісу розвитку МСП при Мінекономрозвитку. Офіс розвитку МСП працюватиме як консультативно-дорадчий орган при Міністерстві, а згодом має стати державним органом, який надає підтримку підприємцям.

«Уряд визначив, що малий та середній бізнес є одним з наріжних каменів, які забезпечують економічне зростання України. Створення Офісу розвитку МСП – один з елементів урядової програми підтримки малого підприємця. Офіс відіграватиме ключову роль у підвищенні внутрішньої та міжнародної конкурентоспроможності українських МСП та фізичних осіб-підприємців. Ми очікуємо на перші відчутні результати роботи Офісу для МСП вже у 2019 році», – зазначив Степан Кубів.

Координувати роботу Офісу буде заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України, який відповідає за формування та реалізацію державної політики в сфері розвитку підприємництва – Максим Нефьодов. Фінансову підтримку Офісу здійснює Європейський Союз в рамках проекту FORBIZ та Ініціативи EU4Business.

«Розвиток МСБ є одним з пріоритетних напрямків допомоги ЄС Україні, і ми вітаємо стратегічний курс українського Уряду на розвиток МСП, що керується принципом «Спочатку думай про мале», – зазначив Хюг Мінгареллі, Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні.

Завданням Офісу розвитку МСП є розробка програм підтримки малого та середнього бізнесу, зокрема, полегшення доступу до фінансування та розвиток інфраструктури підтримки МСП в регіонах.

Результатом роботи Офісу у 2018-2019 році має стати реалізація низки пілотних проектів:

В Офісі розвитку МСП сьогодні працюють 9 експертів з різноманітним досвідом та навичками, необхідними для ефективного виконання завдань двох відповідних секторів – «Координації політики та інфраструктури підтримки МСП» та «Популяризація підприємництва та програм підтримки МСП».

Джерело – Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Exit mobile version