Site icon Малий та середній бізнес України

В Україні ліквідують податкову міліцію заради 600 мільйонів євро

податкова міліція

Для отримання траншу у 600 мільйонів євро від Європейського Союзу Україна має ліквідувати податкову міліцію та реформувати митницю. Про це повідомляє «Українська правда».

Окрім цього, влада України взяла на себе зобов’язання реформувати податкову та митну адміністрацію та суди.

Загалом Євросоюз надасть Україні кредит на суму 1,2 мільярдів євро. Половина коштів надійде вже найближчим часом. А ось другу половину отримають після згаданих реформ.

«Євросоюз вимагає повного перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Відбір її членів має проводитися спеціально створеною конкурсною комісією із міжнародною участю. Крім того, у судовій системі має бути створена Комісія з питань доброчесності та етики, завданням якої є перезавантаження Вищої ради правосуддя. У складі комісії також мають бути міжнародники», ‒ повідомляє «Українська правда».

За вимогами Євросоюзу, уряд має реформувати податкову та митну адміністрацію. На посади керівників митниці та податкової мають відбутися конкурси. Обов’язковою умовою отримання другої частини кредиту є впровадження в Україні електронних касових реєстраторів.

Замість податкової міліції має з’явитися незалежна структура Бюро фінансових розслідувань. Прем’єр міністр України Денис Шмигаль вважає, що умови можуть бути виконані на початок 2021 року. Однак у Євросоюі вважають, що з поставленими завданнями можуть впоратися до кінця року.

Exit mobile version