В українське законодавче поле вперше буде введене поняття «фальсифікований продукт»

Експерти завершують роботу над проектом законодавчих змін, які сприятимуть викоріненню такого ганебного явища в Україні, як фальсифікація харчових продуктів.

Про це повідомив Генеральний директор Директорату безпечності харчової продукції Микола Мороз 14 листопада 2019 року на прес-конференції з нагоди презентації проєкту «СТОП Фальсифікат».

За його словами, зараз робоча група завершує напрацювання проекту змін до базового Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (№ 771), у якому основна увага буде зосередження на посилення контролю за усім ланцюгом виробництва харчової продукції.

«Робота над цими змінами на фінальному етапі. Значна увага зосереджена на термінології. Зокрема, вперше у закон буде введено поняття «фальсифікований продукт», – наголосив Микола Мороз.

Також, зауважив Генеральний директор Директорату, законопроект передбачає встановлення вимог до простежуваності продукції, та уточнення деяких функцій компетентного органу в сфері безпечності харчових продуктів.

Джерело – Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів