Понад 2,6 млн грн штрафів накладено на виробників харчової продукції в Україні.

У першому кварталі поточного року виробників харчової продукції в Україні оштрафували за порушення під час виробництва на загальну суму близько 2,7 млн грн. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час прес-конференції в Києві.

“Було відібрано 698 зразків продукції, 68 випадків невідповідності, тобто близько 10%… 283 суб’єкти оштрафовані, сума штрафних санкцій — 2 млн 694 тис. грн”, — зазначив Лапа.

За його словами, усього було видано понад 3 тис. приписів щодо невідповідності харчових продуктів стандартам безпеки, а в 61 випадку було ухвалене рішення щодо припинення діяльності господарюючого об’єкту.

Також він уточнив, що усього в І кварталі поточного року було проведено 5,5 тис. перевірок у сфері безпечності і ветеринарії.

Джерело – УНН