Шведський стартап щойно зробив перше у світі рослинне молоко на картопляній основі

Час перевести погляд від вівсяного молока, пора картоплі взяти на себе славу. Нещодавно заснований у Швеції бренд веганських молочних продуктів Dug розробив перше в світі рослинне молоко на основі картоплі. За словами стартапу, воно не просто піниться, як справжні молочні продукти- воно набагато екологічніше, навіть у порівнянні з конкуруючими видами молока на рослинній основі, представленими на ринку.

Dug був створений Вегом з Лунда, новатором в області харчових продуктів, заснованим на дослідженнях професора Єви Торнберг з Лундського університету. Замість сої, вівса або мигдалю Dug дійсно використовує картоплю.

Згідно з заявою бренду, це перша в світі альтернатива веганському молоку на основі картоплі. Рецептура стартапу на основі картоплі містить гороховий білок, мальтодекстрин, клітковину цикорію, рапсове масло і натуральні ароматизатори. Dug також збагачений вітамінами, включаючи D, B12 і фолієву кислоту.

На даний момент Dug пропонує три смаки: оригінальний, бариста, несолодкий. Весь асортимент не містить лактози, сої, глютену і горіхів, що виділяє його серед інших видів веганського молока, представлених на ринку. Він діє так само, як молочне молоко, і його можна використовувати для приготування, випічки і навіть створення ідеальної піни для латте.

Dug вперше з’явився на шведському ринку в травні цього року і щойно вийшов на ринок Великобританії. Веганське молоко дійсно виділяється на тлі переповненого ринку рослинного молока своєю стійкістю. І все завдяки картоплі.

зображення від Dug

Картопляне молоко бренду має вражаюче низький вуглецевий слід, який оцінюється в 0,27–0,31 кг CO2-екв. / Кг. він також використовує набагато менше землі, вимагаючи вдвічі менше, ніж потрібно для вирощування вівса. Що стосується використання води, Dug використовує в 56 разів менше води, ніж мигдальне молоко.

«У нас є хороший продукт, яким ми пишаємося», – поділився Томас Оландер, генеральний директор Veg of Lund.

Наш вибір використовувати картоплю в якості основи означає, що у нас є супер-екологічний напій. Картоплі взагалі не потрібно багато рости, що робить її надстійкою культурою в порівнянні з іншими культурами, такими як соєві боби, мигдаль або овес. Не кажучи вже про молочні продукти.

зображення від Dug

Очевидно, що всі види рослинного молока краще коров’ячого. Згідно з аналізом GRAIN, 13 провідних молочних компаній у світі виробляють достатньо викидів парникових газів, щоб перевищити весь екологічний слід Великобританії.

За матеріалами – Green Queen Media та ІАС Аграрії разом